Dit bericht online lezen? Klik hier
 

Kolewa zoekt 100 nieuwe vrienden

Beste,

 

 

Kolewa is op zoek naar 100 nieuwe vrienden. We zijn heel blij met een vaste groep donateurs die ons (soms al jaren) steunen. Omdat we volledig afhankelijk zijn van donaties zijn we echter altijd op zoek naar nieuwe vrienden, die ons over langere tijd willen steunen. Met een beetje geluk, kunnen we nog meer families helpen aan schoon drinkwater, medische hulp of speciaal onderwijs. 100 nieuwe donateurs houdt in dan we 100 waterfilters kunnen weggeven, 10 kinderen kunnen laten opereren en 3 kinderen speciaal onderwijs kunnen bieden!
We zijn daarom een speciale donateurs- actie gestart, wat ons betreft een win- win, want mensen die zich aanmelden als vaste donateur krijgen het boekje "Geluk op recept" toegestuurd. Het boekje is door de schrijver Francois Geelen beschikbaar gesteld. Lees meer over deze actie...

 

School project:

Het schoolproject is nog maar net een jaar oud maar blijkt zeer succesvol. Bij aanvang konden we 8 kinderen naar een speciale school voor dove en slechthorende kinderen laten gaan. We hoopten dat er in 2018 nog eens 2 kinderen zouden kunnen gaan maar door een aantal betrokken sponsoren gaan er vanaf deze zomer 15 kinderen naar de Yayasan Corti school voor speciaal onderwijs!
Een geweldig resultaat en zo belangrijk voor deze kinderen, alle betrokken en leergierig. Zo kunnen ze zich verder ontwikkelen, en hebben weer hoop op een toekomst. Lees hier meer over de laatste ontwikkelingen in het project...

Help mee stemmen verzamelen voor de KRO-actie!

Eerder berichtten we over de KRO-Actie Warm Hart. Kolewa is samen met bijna 70 andere goede doelen genomineerd. We maken kans op mooie donaties maar daarvoor hebben we nog heel veel stemmen nodig!
Op 28 september is de einddatum. We willen deze laatste week nog een laatst eindspurt maken en vragen uw hulp!

We hebben nog zeker 1500 stemmen nodig en dat kunnen we niet alleen! Helpt u mee?

Wat kunt u doen?

  • Heeft u nog niet gestemd?  Dat kan makkelijk via deze link. Klik op de 'Stem nu' button en vul uw gegevens in. Klik dan op 'Verstuur'. U ontvangt een e-mail met een link. Klik op de link en uw stem is uitgebracht!
    Tip: Stemmen met meerdere email-adressen is mogelijk! Vraag ook uw huisgenoten te stemmen.
  • U kunt ook helpen door de link naar de stempagina door te sturen naar vrienden, familie, collega's; hoe meer hoe beter.
  • Deel de oproep van Kolewa in uw eigen netwerk, bijvoorbeeld onze oproep op Facebook of  Linkedin,

Boekentip YouBeDO:

Een andere, simpele, manier om Kolewa te steunen is om wanneer u een boek wilt aanschaffen, dit bij YouBeDo te doen. Daarmee gaat een deel van de opbrengst naar Kolewa. Inmiddels hebben al veel mensen deze weg weten te vinden. U ook?

Deze keer geen specifieke boek maar de tip om eens te kijken in de YouBeDo top 10 van 2018, u vindt er vast een boek naar uw zin!

Recept: Salade Biefstuk Bali van Loetje

Ingrediënten: 
200 g sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd, 50 g margarine, 3 biefstukjes à 150 g,in middelgrote blokjes gesneden, op kamertemperatuur, 1 teentje knoflook, 150 ml kokosmelk, 2 el ketjap manis, 2 el oestersaus, 1 tl sambal manis, 100 g taugé, 150 g gemengde sla, 200 g cherrytomaten, gehalveerd, 1 rode ui in halve ringen,
handje ongezouten pinda’s, grof gehakt.

Bereiden:
Blancheer de sperziebonen 2 minuten in kokend water en spoel ze af met koud water. Laat uitlekken in een zeef. Laat een koekenpan heet worden en smelt de margarine in de pan. Laat even uitbruisen. Bestrooi de biefstuk rondom met zout en peper en leg ze in de de koekenpan.
Bak het vlees op hoog vuur rondom aan, totdat het goudbruin en medium rare is. Haal het vlees uit de pan en leg op een bord. Dek losjes af met aluminiumfolie om warm te houden.
Fruit de uitgeperste knoflook even aan in het braadvet van de biefstuk in de koekenpan. Voeg de kokosmelk, ketjap, oestersaus en sambal toe en warm even door. Niet laten koken, want dan kan de kokosmelk gaan schiften. Voeg de sperziebonen, taugé en biefstuk toe en hussel om zodat alles bedekt is met de saus.
Verdeel de sla, cherrytomaat, rode ui, en biefstuk Bali over 4 borden. Druppel er nog wat saus overheen en bestrooi met de pinda’s.
(bron: www.keukenliefde.nl)